Muut kädentaidot

Kesäkurssi 2017 - tekemisen iloa lapsen kanssa - Kankaanpään opisto

Kurssi: Tekemisen iloa lapsen kanssa
Kurssin aikataulu: vko 24, 11.-15.6.2018
Kurssin sisältö: Tule viettämään virikkeellinen viikko yhdessä lapsen kanssa erilaisia kädentaitoja oppien. Kurssi on tarkoitettu aikuinen-lapsi parille (lapsen ikä n. 5-12v.). Aiheina mm. kankaan kuviopainantaa leimasimella ja sabloonalla, saderumpu, pieni ilo/suru-taulu, lautasliinarenkaat ja neulatyyny huovasta, huovutetaan hierovat saippuat, neulahuovutus, pitsillä koristellut kynttilälyhdyt, Foam clay askartelumassatyöt, unisiepparin valmistaminen. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista. Ilmoittautuessa kirjoita lapsen tiedot lisätietoihin. Lapsen kurssimaksu on 105 €/kurssi (lisäksi ruokamaksu puolihoidon hintaan ja majoitusmaksu puoleen hintaan). Ohjaaja vaihtunut, ohjaajana artesaani Satu Ojala.


Kesäkurssi 2017 - paperinkuviointi

Kurssi: Kasvipaperikurssi
Kurssin aikataulu: vko 26, 25.6.-29.6.2018
Kurssin sisältö: Kurssilla opitaan valmistamaan erilaisista luonnossa kasvavista kasveista paperiarkkeja ja plastista paperimassaa, joita voi käyttää myös kolmiulotteisissa teoksissa. Kasveja voi myös käyttää paperin efektinä ja koristeina. Opitaan länsimainen ja nepalilainen arkinteko menetelmä. Ohjaajana paperiartesaani, taideohjaaja Hannele Torniainen.


Kesäkurssi 2017 - kalligrafia

Kalligrafiapäivät - Suomen kalligrafiayhdistys ry:n järjestämät työpajat
Kurssin aikataulu: 15.6.-17.6.2018 pe-su
Kurssin sisältö: Neljä työpajaa, useita ohjaajia

Työpajojen aikataulu tästä linkistä

Ilmoittautuessa valitse vain yksi työpaja!

Työpajan hinnat/hlö:

Opetus: 95 €

Majoitus:
60 €/ 2hh (2 yötä, majoitus pe klo 20:00 jälkeen)
80 €/ 1hh (2 yötä, majoitus pe klo 20:00 jälkeen) Huoneita rajallinen määrä, täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ruokailut: 55 €
Sisältää: pe (päivällinen, iltapala), la (aamupala, lounas, kahvi, juhlavampi illallinen), su (aamupala, lounas, kahvi)

Työpajat:
Moderni kultaus, kalligrafi Veiko Kespersaks
Työpajassa käydään läpi monia, moderneja tekniikoita, joissa käytetään kultaa. Luovuuttasi käyttäen opit tekemään upeita töitä siirtokullalla, metallijauheilla, maaleilla ja jäljitelmäkullan siirtolehdillä. Työpaja sisältää tekniikoiden tutkimista, jotka ovat haastavia kirjoituksen, värityksen ja kultauksen eri vaiheissa. Tutkimme eri pintojen käyttäytymistä kirjoituksen näkökulmasta.

Spencerkirjoituksen ABC, kalligrafi Anja Lehtinen
Spencerkirjoitusta on sanottu yhdeksi kauneimmista kirjoitustyyleistä kautta aikain. Se on ilmavaa ja eleganttia, antaen serkkuansa Copperplatea enemmän tilaa yksilölliselle ilmaisulle. Spencerkirjoituksen ABC –kurssilla perehdytään kirjoituksen periaatteisiin alkaen liikeharjoituksista ja perusvedoista edeten kevyesti varjstettuihin pien- ja suuraakosiin.

Vähemmän on enemmän, kalligrafi Annikki Rigendinger
Tällä kurssilla yritetään jättää pois asioita, osa kirjaimista, jota ei välttämättä tarvitse. Mennään yksinkertaisuuteen, vähennetään tarpeetonta, jätetään vain tärkeää…

Kirjaimia kyrillisin vivahtein, kalligrafi Pauliina Yliniitty (vaihtunut Käytännöllinen koptisidos -pajan tilalle)
Tutkitaan kyrillisiä kirjaimia, niiden periaatteita ja sovelletaan näitä omiin aakkosiin. Aakkosista voi luoda hienostuneen yksinkertaiset tai hyvin koristeelliset ja näyttävät. Kirjaimet sopivat käytettäväksi mm. otsikkoteksteihin tai itsenäisiksi taideteoksiksi.


Kurssi: Kierrätyskäsityöt
Kurssin aikataulu: vko 27, 2.7.-6.7.2018
Kurssin sisältö: Kurssilla ”taiteillaan” kierrätysmateriaalien kanssa. Käytämme pakkausmateriaaleja (muovipussit, -kassit, pahvit, paperit), tekstiilimateriaaleja (vanhoja neuleita, vaatteita, kodintekstiilejä, matonkuteet), käytettyjä kortteja, nauhoja, nappeja ym. kotiin kertynyttä tavaraa ja ostosparatiisinamme toimivat kierrätyskeskukset ja kirpputorit. Laminoimme silittämällä, kuvioimme monella tavalla, poltamme, kirjomme, palmikoimme, vanutamme, leikkaamme, liimaamme, ompelemme ja kokoamme eritavoin ”jätteet” tuotteiksi. Ohjaajana ammattiaineiden opettaja, muotoilija AMK Eija Pöyry.


Kurssi: Hurmaavat helmityöt
Kurssin aikataulu: vko 29, 16.-20.7.2018
Kurssin sisältö: Koe helmien hurmaa kokonainen kesäinen viikko! Helmityökurssilla tehdään pienistä ja isoista helmistä kaikenlaisia koruja ja koristeita. Helmien maailma on monipuolinen ja laaja kaikkine mahdollisuuksineen. Kurssin aikana ehdit kokeilemaan runsaasti erilaisia tekniikoita ja valmistamaan monenlaisia helmitöitä makusi mukaan. Helmiä voi pujotella tuhansin tavoin, kirjoa, kutoa, neuloa ja virkata. Korujen lisäksi helmistä valmistetaan kukkia, joulukoristeita ja miniatyyriesineitä, mutta niillä voi myös koristella asusteita ja vaatteita tai vaikkapa lamppuja. Malleja ja tekniikoita on kaikenlaisia: sekä aloittelijat että kokeneet helmeilijät löytävät itselleen sopivia töitä. Sukella helmien ihmeelliseen maailmaan! Ohjaajana artenomi (AMK) Riikka Santonen (www.ateljeeriikka.fi).


Kesäkurssit 2017 - tekstiilityöt - nokkonen

Kurssi: Nokkosesta lankaa ja paperia
Kurssin aikataulu: vko 30, 23.-27.7.2018
Kurssin sisältö: Nokkonen on monipuolinen hyötykasvi, jonka eri osat sopivat niin ravinnoksi, lannoitteeksi kuin lääkkeeksikin. Nokkosen varren pitkistä kuiduista voi kehrätä lankaa, "pohjoisen silkkiä", ja tehdä taiteellista nokkospaperia. Nokkonen oli yleinen kuidun lähde vaatteisiin keskiajalla ennenkuin pellava syrjäytti sen. Kurssilla opit, kuinka kuitu otetaan talteen ja miten siitä kehrätään lankaa värttinällä. Teemme myös nokkosen eri osista taiteellista nokkospaperia. Ohjaajana HuK, artesaani Hannele Torniainen.