Muut kädentaidot ja valokuvaus

Kesäkurssi 2017 - tekemisen iloa lapsen kanssa - Kankaanpään opisto

Kurssi: Tekemisen iloa lapsen kanssa
Kurssin aikataulu: vko 26, 24.-28.6.2019
Kurssin sisältö: Tule viettämään virikkeellinen viikko yhdessä lapsen kanssa erilaisia kädentaitoja oppien. Kurssi on tarkoitettu aikuinen-lapsi parille (lapsen ikä n. 5-12v.). Aiheina mm. kankaan kuviopainantaa leimasimella ja sabloonalla, saderumpu, pieni ilo/suru-taulu, lautasliinarenkaat ja neulatyyny huovasta, huovutetaan hierovat saippuat, neulahuovutus, pitsillä koristellut kynttilälyhdyt, Foam clay askartelumassatyöt, unisiepparin valmistaminen. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista. Ilmoittautuessa kirjoita lapsen tiedot lisätietoihin. Lapsen kurssimaksu on 105 €/kurssi (lisäksi ruokamaksu puolihoidon hintaan ja majoitusmaksu puoleen hintaan). Ohjaajana artesaani Satu Ojala.


Kankaanpään opiston kesäkurssi - valokuvaus

Kurssi: Tuote- ja henkilövalokuvaus
Kurssin aikataulu: vko 26, 24.-28.6.2019
Kurssin sisältö:Kurssilla perehdytään tuotevalokuvaukseen teorian ja studiotyöskentelyn kautta. Opit kuvaamaan/valaisemaan edustavat kuvat tuotteistasi eri medioihin. Perehdymme kuvan jälkikäsittelyyn ja teemme kuvistasi painovalmiit tiedostot. Opettajana valokuvaaja Timo Knuutinen.

 

 


Kurssi: Kiertotalous käsityötwistillä
Kurssin aikataulu: vko 26, 24.-28.6.2019
Kurssin sisältö: Viikon aikana tutustutaan kiertotalouteen käsityön ja taiteen avulla. Vaikka maailma on täynnä esineitä, kädet syyhyävät tekemään niitä lisää, koska käsillä tekeminen on tärkeää hyvinvoinnillemme. Kurssilla opetellaan havainnoimaan mahdollisia jo kertaalleen käytettyjä materiaaleja uudesta näkökulmasta. Tutuiksi ja uudelleen ajatelluiksi ja kokeilluiksi tulevat niin pehmeät ja kovat kuin venyvät ja valuvatkin materiaalit joko perinteisillä tai keksityillä käsityötekniikoilla. Erilaisten luovuusharjoitusten kautta lähestytään kotoisia jätteitä, otetaan selvää niiden alkuperästä ja siitä mihin ne ovat matkalla ja voimmeko muuttaa jätteisiin koodattua kulkureittiä.

Luvassa on siis leikkiä luovuudella, turhautumista, oivaltamisen onnea ja innovoinnin tuskaa. Kehitetään yhdessä resilienssikykyä, siis sellaisia taitoja ja kykyjä, joita ei ole tähän asti tarvinnut hyödyntää tai joille ei ole ollut käyttöä. Kurssilla liikutaan tieteen taiteen ja marttailun välimaastossa. Kurssikirjeestä saat tarvikeluettelon. Ohjaajana ammatillinen opettaja (FM) Raija Manninen (puh. 040 5022887) www.tiinamoko.fi


Kurssi: Kierrätyskäsityönä Art box
Kurssin aikataulu: vko 27, 1.-5.7.2019
Kurssin sisältö: Art boxit ovat erilaisista kierrätetyistä kehyksistä, laatikoista, rasioista, purkeista ja koteloista muokattuja uusia uniikkeja taideteoksia. Laatikkoon voit luoda esim. muistoista ja unelmista, rojusta ja romusta, aarteista ja salaisuuksista sekä kirjeistä ja korteista ihan uuden oman maailman. Art Boxin teossa vain mielikuvitus on rajana. Ohjaajana Tiina Kerminen, kädentaitojen suunnittelijaopettaja.

 


Kurssi: Hurmaavat helmityöt
Kurssin aikataulu: vko 29, 15.-19.7.2019
Kurssin sisältö: Koe helmien hurmaa kokonainen kesäinen viikko! Helmityökurssilla tehdään pienistä ja isoista helmistä kaikenlaisia koruja ja koristeita. Helmien maailma on monipuolinen ja laaja kaikkine mahdollisuuksineen. Kurssin aikana ehdit kokeilemaan runsaasti erilaisia tekniikoita ja valmistamaan monenlaisia helmitöitä makusi mukaan. Helmiä voi pujotella tuhansin tavoin, kirjoa, kutoa, neuloa ja virkata. Korujen lisäksi helmistä valmistetaan kukkia, joulukoristeita ja miniatyyriesineitä, mutta niillä voi myös koristella asusteita ja vaatteita tai vaikkapa lamppuja. Malleja ja tekniikoita on kaikenlaisia: sekä aloittelijat että kokeneet helmeilijät löytävät itselleen sopivia töitä. Sukella helmien ihmeelliseen maailmaan! Ohjaajana artenomi (AMK) Riikka Santonen (www.ateljeeriikka.fi).

 


Kurssi: Puukkokurssi
Kurssin aikataulu: vko 30, 22.-26.7.2019
Kurssin sisältö: Kurssilla opitaan puukon valmistus alusta loppuun, aina terän takomisesta tupen viimeistelyyn. Kurssilaiset voivat valmistaa puukon omien tarpeidensa ja toiveittensa mukaan. Puukot valmistetaan parhaista raaka-aineista, joita voi ostaa opettajalta. Voit halutessasi käyttää myös omia materiaaleja. Työvälinemaksu 12€/puukko. Kurssipaikalla on kaikki tarvittavat työvälineet. Kurssi sopii niin miehille kuin naisille, ei vaadi ennakkotaitoja. Opettajana toimii Jussi Kokkonen.