Muut kädentaidot ja valokuvaus

Kesäkurssi 2017 - tekemisen iloa lapsen kanssa - Kankaanpään opisto

Kurssi: Tekemisen iloa lapsen kanssa
Kurssin aikataulu: vko 23, 1.-5.6.2020, ohjaajana Anne Turunen
Kurssin sisältö:
Viime kesän kurssin sisältö: Tule viettämään virikkeellinen viikko yhdessä lapsen kanssa erilaisia kädentaitoja oppien. Kurssi on tarkoitettu aikuinen-lapsi parille (lapsen ikä n. 5-12v.). Aiheina mm. kankaan kuviopainantaa leimasimella ja sabloonalla, saderumpu, pieni ilo/suru-taulu, lautasliinarenkaat ja neulatyyny huovasta, huovutetaan hierovat saippuat, neulahuovutus, pitsillä koristellut kynttilälyhdyt, Foam clay askartelumassatyöt, unisiepparin valmistaminen. Ilmoittautuneille lähetetään tarvikelista. Ilmoittautuessa kirjoita lapsen tiedot lisätietoihin. Lapsen kurssimaksu on 105 €/kurssi (lisäksi ruokamaksu puolihoidon hintaan ja majoitusmaksu puoleen hintaan).


Kurssi: Tuote- ja henkilövalokuvaus
Kurssin aikataulu: vko 26, 22.-26.6.2020
Viime kesän sisältö:
Kurssin sisältö: Kurssilla perehdytään tuotevalokuvaukseen teorian ja studiotyöskentelyn kautta. Opit kuvaamaan/valaisemaan edustavat kuvat tuotteistasi eri medioihin. Perehdymme kuvan jälkikäsittelyyn ja teemme kuvistasi painovalmiit tiedostot. Opettajana valokuvaaja Timo Knuutinen.

 

 


Kurssi: Kierrätyskäsityöt
Kurssin aikataulu: vko 26, 22.-26.6.2020
Kurssin sisältö: Kurssilla ”taiteillaan” kierrätysmateriaalien kanssa. Käytämme tekstiilimateriaaleja (vanhoja neuleita, vaatteita, kodintekstiilejä, matonkuteet), käytettyjä kortteja, nauhoja, nappeja, hylättyjä kirjoja ym. kotiin kertynyttä tavaraa ja ostosparatiisinamme toimivat kierrätyskeskukset ja kirpputorit. Laminoimme silittämällä, kuvioimme monella tavalla, poltamme, kirjomme, palmikoimme, vanutamme, leikkaamme, liimaamme, ompelemme ja kokoamme eritavoin ”jätteet” tuotteiksi.

Kurssilla voit keskittyä erilaisiin tekstiilimateriaaleihin. Kurssilla muokataan valmiita tekstiilipintoja kuvioimalla, polttamalla, rypyttämällä, maalaamalla ym. keinoin. Rakennettuja ja muokattuja kankaita voit käyttää tilkkutöissä ja taidetekstiileissä. Käytämme tekstiilityöstä tuttuja materiaaleja ja tekniikoita uudella tavalla. Vaihtoehtoisesti voit keskittyä pahvi, paperi ja käytettyjen kirjojen materiaaleihin. Kirjasta voit tehdä esimerkiksi laukun, valokuvan kehyksen, rasian japanilaisella tekniikalla tai säilytyslokerikon, ”taideteoksen” kollaasitekniikalla. Käytämme kierrätysmateriaaleja, liimaamme, leikkaamme, kirjomme ja koristamme jätteet käyttöön tai koristeeksi. Voit myös seikkailla molempien materiaaliryhmien kanssa sekoittaen niitä ja tekniikoita. Opettajana Eija Pöyry.


Kurssi: Kierrätyskäsityönä Art box
Kurssin aikataulu: vko 27, 29.6.-3.7.2020
Kurssin sisältö: Art boxit ovat erilaisista kierrätetyistä kehyksistä, laatikoista, rasioista, purkeista ja koteloista muokattuja uusia uniikkeja taideteoksia. Laatikkoon voit luoda esim. muistoista ja unelmista, rojusta ja romusta, aarteista ja salaisuuksista sekä kirjeistä ja korteista ihan uuden oman maailman. Art Boxin teossa vain mielikuvitus on rajana. Ohjaajana Tiina Kerminen, kädentaitojen suunnittelijaopettaja.

 


Kurssi: Hurmaavat helmityöt
Kurssin aikataulu: vko 29, 13.-17.7.2020
Kurssin sisältö: Koe helmien hurmaa kokonainen kesäinen viikko! Helmityökurssilla tehdään pienistä ja isoista helmistä kaikenlaisia koruja ja koristeita. Helmien maailma on monipuolinen ja laaja kaikkine mahdollisuuksineen. Kurssin aikana ehdit kokeilemaan runsaasti erilaisia tekniikoita ja valmistamaan monenlaisia helmitöitä makusi mukaan. Helmiä voi pujotella tuhansin tavoin, kirjoa, kutoa, neuloa ja virkata. Korujen lisäksi helmistä valmistetaan kukkia, joulukoristeita ja miniatyyriesineitä, mutta niillä voi myös koristella asusteita ja vaatteita tai vaikkapa lamppuja. Malleja ja tekniikoita on kaikenlaisia: sekä aloittelijat että kokeneet helmeilijät löytävät itselleen sopivia töitä. Sukella helmien ihmeelliseen maailmaan! Ohjaajana artenomi (AMK) Riikka Santonen (www.ateljeeriikka.fi).