Nuket

Kankaanpään opiston kesäkurssi - marttanuket

Kurssi: Marttanukke
Kurssin aikataulu: vko 29, 16.-20.7.2018
Kurssin sisältö: Kurssilla nuket valmistetaan aitojen antiikkisten Martta-nukkien tapaan; pää tehty paperimassata ja vartalo kankaasta sahanpurutäyttein. Opit tekemään nuken pään ja kädet, maalaamaan kasvot ja hiukset, ompelemaan vartalon sekä valmistamaan vaatteita.

Viikon aikana saat myös paljon tietoa nukkien historiasta. Ohjaajana artenomi, ammattiaineiden opettaja Teija Ruuhikorpi-Mäki. Tule kokeilemaan historiallisen nuken valmistusta!


Kurssi: Enkeleitä ja tonttuja
Kurssin aikataulu: vko 30, 23.-27.7.2018
Kurssin sisältö: Martatkin tekivät aikoinaan jo 1900-luvun alusta lähtien nukkien mallisia tonttuja ja enkeleitä. Kurssilla valmistetaan nostalginen vanhan ajan tonttu tai enkeli. Hahmolle tehdään taipuisa vartalo ja ommellaan yksilölliset vaatteet. Jokainen tonttu ja enkeli saa nimen ja tehtävän. Opettaja tuo kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet. Materiaalimaksu 23€ (sisältää kaikkien tarvittavien työvälineiden käytön ja materiaalit). Pääaihiot alkaen 31,50 €. Opettaja lähettää kurssilaisille kirjeen ennen kurssin alkua. Ohjaajana artenomi, ammattiaineiden opettaja Teija Ruuhikorpi-Mäki.


Kurssi: Tekstiiliveistokset ja eläinhahmot
Kurssin aikataulu: vko 23, 4.6.-8.6.2018
Kurssin sisältö: Valmistetaan nukke- tai eläinhahmo erilaisia kankaita käyttäen. Varaa puuvilla kankaita vartaloon sekä erilaisia puuvillakankaita vaatetukseen. Eläinhahmoille niille sopivia kankaita, kuten pellavaa, puuvillaa tai villakangasta. Ohutta villa- tai puuvillalankaa hiuksiin (myös turkiksia voit käyttää). Erilaisia nappeja silmiin ja vaatetukseen sekä pitsejä ja nauhoja. Varaa vanua hahmojen täytteeksi. Nuken kasvot voi maalata akryyliväreillä tai kirjoa muliinilangoilla (varaa mukaan). Oma ompelukone sekä ompelutarvikkeet mukaan!! Ohjaajana nukketaiteilija Sirpa Ala-Louko.