Punonta ja nahka

Kurssi: Kierrätyspunonta
Kurssin aikataulu: vko 26, 25.-29.6.2018
Kurssin sisältö: Kurssilla kierrätetään kahvipussit, sanomalehdet ja tapetit yms rasioiksi, koreiksi ja kasseiksi. Opitaan palttina-, ruutu-, hakaketju, ja tuulimyllypunontaa. Kurssi sopii sekä aloittelijoille, että jo punontaa harrastaneille. Ohjaajana artenomi Sari Jaakola.


Kurssi: Nahkatyökurssi
Kurssin aikataulu: vko 30, 23.-27.7.2018
Kurssin sisältö: Kurssilla tutustutaan nahkatöihin sopiviin eri nahkalaatuihin ja tarvittaviin työvälineisiin. Kurssilla sommitellaan ja valmistetaan oman toiveen mukaisesti pieni käsilaukku, nahkapussukoita ja kukkaroita. Lisäksi tehdään monilla eri tyyleillä koristeellisia nauhoja ja nyörejä, joita voi käyttää vyönauhana tai ommella laukkujen somisteeksi. Kurssilla voidaan käyttää eri nahkalaatuja (nappa- ja mokkanahka, vasikan-, vuohen-, kalan- ja lampaannahkaa).

Kurssin sisältöön kuuluu monia eri tekniikoita, joilla voidaan koristella nahkaa (azuur, applikointi, leimaus, punontatekniikat). Esineiden kokoamisessa opitaan käsin ompelua. Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nahkakäsitöistä. Ohjaajana Eestin Taideakatemian opettaja, nahkataiteilija Ivi Laas.