Hopeatyöt ja korut

Hopeatyön peruskurssi – ketjut

Kurssin aikataulu:
vko 23 | 1.–5.6.2020

 

Kurssin sisältö: Tällä kurssilla opit hyvät perustaidot korujen valmistuksesta. Voit osallistua myös silloin, jos korujen tekeminen on sinulle ennestään tuttua, sillä näitä perustaitoja on hyvä kerrata aika ajoin. Peruskurssilla tutuiksi tulevat mm. erilaiset ketjumallit helpoista haastaviin, sormukset, riipukset ym. Työtapoina perinteiset käsityötavat, mm. veivaaminen, sahaaminen, lenkkien punominen, kutominen, palmikointi, pakottaminen ym.

Perehdymme juottamisen saloihin perusteista lähtien. Materiaalina on pääasiassa hopealanka ja –levy. Kaikki kurssin materiaalit eli hopealangat- ja levyt, korukivet ja muut raaka-aineet voi ostaa opettajalta.  Ikäraja 16 v.

Ohjaaja: kultaseppä Taina Vuorela


Hopeatyöpaja I

Kurssin aikataulu:
vko 24 | 8.–12.6.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssilla on mahdollista tehdä erilaisia hopeatöitä, ketjuja, riipuksia, sormuksia ja kivenistutusta. Koruja valmistetaan perinteisin käsityömenetelmin ja kokeillaan myös uusia tekniikoita.

Menetelminä käytetään mm. punontaa, prässäystä ja hiekkavalua. Työpajalla on käytettävissä tarvittavat käsityökalut. Korun valmistukseen voi ostaa ohjaajalta erilaisia materiaaleja hopeatöihin, kuten esim. lankaa, levyä, lukkoja, korukiviä ja viistekiviä.

Ohjaaja: kultaseppä Ari Vuorela


Kivenistutus

Kurssin aikataulu:
vko 26 | 22.–26.6.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssilla on istutettu erilaisia viiste- ja pyöröhiottuja kiviä. Kurssilla on tehty hopeasta erilaisia kivenistutuksia erilaisin käsityömenetelmin sahaamalla,viilaamalla, filssaamalla, kiillottamalla, poraamalla ja jyrsimällä. Kurssilla on harjoitettu erilaisia istutustekniikoita, mm. kartio-, hiertämis-, rivi- ja kruunuistutusta. Kurssilla on tehty itsenäisesti erilaisia koruja erikoistekniikoin ja eri istutusmenetelmin.

Kurssilla mm. käsitellään erilaisia kivenistutustekniikoita pintaa syvemmältä. Istutusmateriaalina lähinnä hopea. Kiviä ja raaka-aineita saatavana opettajalta. Jos sinulla on erityistoiveita kivien suhteen, ota yhteys kurssin ohjaajaan sähköpostitse arinpajagmail.com. Kurssia suositellaan aikaisemmin Kankaanpään opistossa Ari Vuorelan hopeatyökursseilla olleille.

Ohjaaja: kultaseppä Ari Vuorela


Vanhasta uutta

Kurssin aikataulu:
vko 27 | 29.6.–3.7.2020

 

Kurssin sisältö: Työpajakurssi, jonka yhtenä erikoistekniikkana tehdään jalometallikoruja ja muita pienesineitä esim. hopealusikoista, -haarukoista tai käyttämättä jääneistä vanhoista jalometallikoruista, helmistä ym.

Materiaaleiksi sopivat myös rikkinäiset ja parittomat em. esineet. Myös muita korunvalmistuksen työtapoja oppilaiden toiveiden mukaan. Aiempi kokemus korujen valmistuksesta on eduksi. Ikäraja 16 v., kurssille mahtuu 12 oppilasta.

Ohjaaja: kultaseppä Taina Vuorela


Mestarien hopeatyökurssi

Kurssin aikataulu:
vko 27 | 29.6.–3.7.2020

 

Kurssin sisältö: Jalometallikorujen valmistusta: ketjun tekoa, sormuksia, riipuksia, punontaa, sahausta, viilausta, filssausta, valssausta, takomista, prässäystä, punsselointia, kiillotusta, juotoksia ja istutusta ja hiekkavalua.

Kurssilla on tehty itsenäisesti uniikkikoruja ja ketjuja eri työtapoja harjoittaen. Kurssilla valmistetaan koruja perinteisin menetelmin ja kokeillaan myös uusia menetelmiä. Kurssilla tehdään erilaisia hopeaketjuja ja koruja mm. viikinkiketjuja, juotettavia ja kudottuja ketjuja, palmikoituja koruja.

Hopeaa työstetään sahaamalla, viilaamalla, takomalla, valamalla (esim. hiekkavalu) ja emaloimalla, tehdään juottamista ja kiillotusta ja tummennusta sekä opetellaan esim. lukkojen ym. mekanismien valmistusta.

Kurssilla on käytettävissä tarvittavat työkalut ja ohjaajalta saa ostaa hopean. Erikoistekniikoina ovat erilaiset levytyökorut, hiekkavalu ja emalointi. Kurssi on tarkoitettu peruskurssin ja ”kisällikurssin” käyneille.

Ohjaaja: kultaseppä Ari Vuorela


3D mallinnus ja valukurssi

Kurssin aikataulu:
vko 28 | 6.-10.7.2020

 

Kurssin sisältö: 3D mallinnus ja tulostus ma-ti, opettajana muotoilija Juha Alitalo. Työskentely tapahtuu Opiston tietokoneilla ja tulostus 3D tulostimella, joten et tarvitse mitään “kättä pidempää”. Valutekniikat osiossa (ke-pe) opetellaan erilaisia valutekniikoita teoriassa ja käytännössä. Aiempaa kokemusta alalta ei vaadita.

Ohjaaja: kultaseppä Ari Vuorela


Hopeafiligraani

Kurssin aikataulu:
vko 28 | 6.-10.7.2020

 

Kurssin sisältö: Lähde mukaan kiehtovien korujen maailmaan! Tällä kurssilla tehdään monipuolisesti varsinkin kevyitä hopealankatöitä, esim. filigraanikoruja yms. Myös muita korunvalmistuksen työtapoja oppilaiden toiveiden mukaisesti. Töihin voi liittää myös erilaisia koru- ja jalokiviä.

Edellytämme aiempaa kokemusta korujen valmistuksesta (vähintään peruskurssi suoritettuna). Ikäraja 16 v., kurssille mahtuu 12 oppilasta.

Ohjaaja: kultaseppä Taina Vuorela


Hopean hohtoa -korukurssi

Kurssin aikataulu:
vko 29 | 13.–17.7.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssilla voit valmistaa persoonallisia koruja lasista sekä hopeasta tai yhdistellä materiaaleja keskenään. Sahaus,viilaus,juotokset, taonta ja muu hopean muotoilu tulevat tutuiksi. Lasiosat valmistetaan uunissa sulattamalla ja polttoja tehdään useampia (3-4). Lasin voit halutessasi yhdistää hopeaan  istuttamalla sen valmistamaasi korupohjaan.

Kurssilla voit valmistaa sormuksia, riipuksia, rintaneuloja, korvakoruja ym. Halutessasi voit opetella myös putki-istutusta zirkoneilla sekä kivenistutusta tasapohjaisilla kivillä.

Materiaalina hopea 925 sekä Bullseyen sulatuslasit sekä dichroic korulasit. Materiaaleja voit ostaa opettajalta. Kurssi sopii hyvin aloittelijoille ja jo edistyneemmille harrastajille.

Korumalleja voi etsiä vaikkapa netistä ja niitä on myös opettajalla, voit myös itse suunnitella ja piirtää mallin. Lasinsulatusuunin suojapaperi maksetaan opettajalle 5€/poltto/oppilas.

Ohjaaja: kultaseppä Sanna Kulmala | www.kuunsade.comKorupaja Kuunsäde (Facebook)


Hurmaavat helmityöt

Kurssin aikataulu:
vko 29 | 13.-17.7.2020

 

Kurssin sisältö: Koe helmien hurmaa kokonainen kesäinen viikko! Helmityökurssilla tehdään pienistä ja isoista helmistä kaikenlaisia koruja ja koristeita. Helmien maailma on monipuolinen ja laaja kaikkine mahdollisuuksineen. Kurssin aikana ehdit kokeilemaan runsaasti erilaisia tekniikoita ja valmistamaan monenlaisia helmitöitä makusi mukaan. Helmiä voi pujotella tuhansin tavoin, kirjoa, kutoa, neuloa ja virkata.

Korujen lisäksi helmistä valmistetaan kukkia, joulukoristeita ja miniatyyriesineitä, mutta niillä voi myös koristella asusteita ja vaatteita tai vaikkapa lamppuja.

Malleja ja tekniikoita on kaikenlaisia: sekä aloittelijat että kokeneet helmeilijät löytävät itselleen sopivia töitä. Sukella helmien ihmeelliseen maailmaan!

Ohjaaja: artenomi (AMK) Riikka Santonen | www.ateljeeriikka.fi


Helmien sidonta -työpaja

Kurssin aikataulu:
vko 30 | 20.–24.7.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssilla opetellaan helminauhojen sitomistekniikoita. Voit sitoa myös omat vanhat helmet uudelleen helmisilkillä. Kurssi sopii parhaiten aiemmin korutöitä tehneille, mutta helmiä voi sitoa, vaikka et olisi aiemmin hopeatöitä tehnytkään. Materiaalit voit hankkia kurssin opettajalta. Ikäraja 16v.

Ohjaaja: kultaseppä Taina Vuorela

Kesän 2020 kurssit peruttu Palaa takaisin etusivulle!