Kalligrafiapäivät 19.-22.6.2021

KIRJAIMET KUIN KORU – Suomen Kalligrafiayhdistys ry:n 20-vuotisjuhlavuoden Kalligrafiapäivät

Aikataulu: LA 19.6. – TI 22.6.2021

Kalligrafiapäivät järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti etänä, verkon välityksellä. Kurssit myös tallennetaan.

Vuoden 2020 kurssi-ilmoittautumiset säilyvät kesään 2021.

Ilmoittautuessa valitse vain yksi kurssi, ilmoita myös, oletko yhdistyksen jäsen!

Katso päivien aikataulu tästä linkistä. (muutokset mahdollisia)

HUOM! Ilmoittautuminen vapaana oleville paikoille: selvitämme ensin, osallistuvatko kaikki viime vuonna ilmoittautuneet kursseille!

Kurssit:

Gaynor Goffe: Italic is a key script Huom! päivät: la-su 19.-20.6. (ryhmäkoko 12 hlö)

This course is suitable for all levels, from beginners to advanced, as much of the tuition is on a one-to-one basis as well as frequent group demonstrations. Italic is a key script for calligraphers, useful both in its basic form and in its many interesting variations. Exercises and projects will be given by Gaynor to lead each person forward at his/her own pace. The script(s) will be used in the layout and design of short texts including use of colour in the pen as well as the background.

Gaynor Goffe has been a professional calligrapher for 40 years. She works to commission and is well-known for teaching, including at the Roehampton Institute and at the Reigate School of Art & Design. She is a fellow of the Calligraphy & Lettering Arts Society, the Society of Scribes & Illuminators, an elected member of Letter Exchange and has taught widely throughout Europe, the USA and Japan. Her calligraphic interest lies particularly in exploring text relating to natural landscapes and incorporating calligraphy, carved stone and mixed media in exploratory works. She has written two calligraphy books and in 2000 she was awarded a lifetime achievement award by the Calligraphy & Lettering Arts Society. Her typeface ’Hamada’ was commissioned and digitized by Linotype in 2009.

Veiko Kespersaks (apuopettajana Sirpa Mäenpää): Moderni kalligrafia (ei rajoitusta osallistujamäärässä!)

“Mitä on moderni kalligrafia?” Tähän kysymykseen olen joutunut nykyään usein vastaamaan. Moderni kalligrafia on vaikea määritellä, koska niin moni tyylilaji sopii siihen. Copperplate ja spencerian ovat vanhoja, perinteellisiä kirjoitustyylejä, joita kirjoitetaan hiusterällä, samoin kirjoitetaan myös modernia kalligrafiaa. Kirjoitustyyli on näyttävää, joustavaa ja eri tilanteissa monipuolisesti käytettävää. Se on kalligrafian uusi tyylilaji, tyyli, jolla voi rikkoa perinteitä ja tehdä ihan oman näköistänsä kirjoitusta. Tällä tyylillä saat aikaan näyttäviä töitä ja sitä on helppo lukea.

Tekemällä ja harjoittelemalla syntyy luottamus omaan tekemiseen, jolloin kauneus ja kriittisyys ovat osa valmista tekstiä. Omia töitä kriittisesti katsomalla kalligrafi löytää visuaalisesti parhaat ratkaisut sommittelussa. Harjoitukset aloitetaan hienovaraisesti ja johdonmukaisesti muutamilla helpoilla perusteksteillä ennen kuin siirrytään visuaaliseen ja jännittävään osaan projektia. Silloin kirjaimet, sanat ja teksti ovat vierekkäin. Yhdistetään kirjainmuotoja niin, että niistä syntyy kokonaisuus. Sen jälkeen alamme rikkoa kaikkia sääntöjä! Työpaja on tarkoitettu niin kokeneemmille kuin myös kalligrafiaa aloitteleville.

Marika Koskimäki: Kaunis kirjoitus (osallistujamäärä 15 hlö)

Kaunis kirjoitus, korukirjoitus, kalligrafia, moderni kalligrafia – harrastukselle löytyy monta nimeä, mutta kaikki oppivat kirjoittamaan kauniisti. Tervetuloa oppimaan kaunista tekstausta ja kalligrafiaa erilaisin tekniikoin ja välinein. Kurssi alkaa peruskirjaimistoilla ja tasaterillä, joten kaikki pääsevät hyvin tutustumaan kalligrafian perusteisiin ihan alkeista saakka. Myös supersuositut Brush Lettering -kirjaimet tulevat tutuiksi kurssin aikana.

Sommittelun lomassa tehdään myös täytettyjä kirjaimia, joissa piirretään ulkorajat ohuella terällä ja lopuksi koristellaan sisäosat eri väreillä ja erilaisin tyylein. Kurssilla opit sekoittamaan itse omat tekstausmusteesi ja iloiset värit, joilla tehdään kauniita ja kirkkaita kirjaimia unohtamatta kultaustekniikoita, leimasimia, sinettilakkoja jne.

Katsellaan hieman historiallisia kirjaimia ja tutustutaan kalligrafiakirjoihin. Suunnitellaan pieni valmis työ oppien samalla tekstin sommittelua paperille, kuoriin ja kortteihin. Opitaan  tekemään muutamia erilaisia kauniita taustoja kalligrafiatöihin. Pienillä keinoilla saat runotaulun loistamaan herkästi. Samalla tutustutaan erilaisiin väreihin, kuten Pan Pastelleihin sekä tekstattavan paperitaustan värjäystekniikoihin. Kurssin puolivälissä mietitään, millaisen projektin haluat kurssin aikana tehdä. Voit valita esim. pienen ja helpon haitarikirjan taittelemisen. Tähän liitetään kauneimmat itse tekstaamasi kirjaimet. Muita vaihtoehtoja ovat mm. kirjantuunaustekniikalla tehtävä vanhan kirjan aukeaman sommittelu, kalligrafinen unisieppari, runotaulu seinälle, sekatekniikkaprojekti tai pienen kalligrafisen riippuvan tai pöytäkoristeen valmistus. Voit myös tehdä kurssin aikana oman projektisi, johon saat vinkkejä ja apua. Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että kursseja jo käyneille.


Kurssihinnat/hlö:
  • Kurssimaksu 170€ / 4 päivää kalligrafiayhdistyksen jäsen
  • Kurssimaksu 206€ / 4 päivää ei kalligrafiayhdistyksen jäsen
  • Kurssimaksu 85€ / 2 päivää kalligrafiayhdistyksen jäsen
  • Kurssimaksu 103€ / 2 päivää ei kalligrafiayhdistyksen jäsen

Laskutus tapahtuu tällä kertaa jälkikäteen.


 

Ilmoittaudu kurssille! Palaa takaisin etusivulle!