Keramiikka ja mosaiikki

Nerikomikeramiikka

Kurssin aikataulu:
vko 23 | 1.–5.6.2020

 

Kurssin sisältö: Nerikomi – the magical world of patterns: “The focus on this course is to learn to use coloured clay for hand building techniques. We shall go through the colouring oxides and stains, and the use of different clays. To create patterns with coloured clay is addictive.

It is a fun and playful process, and offers a broad range of possibility from minute control to unexpected surprises – the play with patterns is an endless game.” – Nanna Bayer.

Ohjaaja: keraamikko Nanna Bayer (opettaja puhuu myös suomea) | www.nannabayer.com


Dreijauskurssi I

Kurssin aikataulu:
vko 24 | 8.–12.6.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssin aikana käydään dreijaamisen eri vaiheita läpi. Dreijausohjauksessa opetellaan mm. saven vaivaaminen ja keskittäminen, lieriö, kahvimuki, kannu, pullo sekä isojen tavaroiden dreijaamisen niksejä. Lisäksi opitaan sorvaamista ja osien liittämistä. Tehdään erilaisia kahvoja ja kiinnitetään niitä. Käytetään enkope-värejä, sgraffito-tekniikkaa ja opitaan uunin latominen. Kurssin opetuskielenä suomi.

Ohjaaja: keraamikko Pekka Vuorisalo


Keraamiset mosaiikkilaatat

Kurssin aikataulu:
vko 26 | 22.-26.6.2020

 

Kurssin sisältö: Oletko remontoimassa kylpyhuonetta, keittiötä tai WC:tä? Vai haluatko kenties piristää seinää jossain muualla kotonasi? Tämän kurssin tarkoituksena on tehdä keraamisia laattoja, jotka elävöittävät usein varsin neutraaleja laatoituksia, tiiliseiniä tai muita seiniä kodeissamme. Opit laattojen valmistamisen, kikkoja laatoittamiseen ja ideoimaan vaihtelua kaupallisten laattojen maailmaan.

Valmistamasi laatat voivat olla kolmiuloitteisia, reliefimäisiä, ne voivat sisältää hyllyjä, taskuja ja muita pieniä yksityiskohtia. Tarkoituksena ei ole valmistaa käsintehtyjä laattoja kokonaiseen tilaan vaan enemminkin opetella yhdistämään kaupallista ja käsintehtyä laatoitusta.

Ohjaaja: keraamikko Nanna Bayer (suomi, englanti) | www.nannabayer.com

Opettaja keraamikko Nanna Bayer on tehnyt tilaustyönä käsintehtyjä laattoja TV-kokin keittiöön, osteribaariin, yksityiskeittiön taustalaatoitusta puuhellalle ja ulko- sekä sisälaatoituksia savi-olkirakennuksiin Tasmaniassa, Australiassa.


Muotoilubetonin ja mosaiikin monet mahdollisuudet

Kurssin aikataulu:
vko 27 | 29.6.–3.7.2020

 

Kurssin sisältö: Tule tutustumaan mosaiikin värikkääseen maailmaan ja muotoilubetonin uusiin mahdollisuuksiin. Kurssi sopii vasta-alkajille ja mosaiikkia jo tehneille.

Viikon aikana käymme läpi erilaisia mosaiikkiin sopivia materiaaleja ja tekniikoita. Kurssilla voi harjoitella myös liimakalvon käyttöä.

Voit toteuttaa mosaiikista joko mosaiikkilampun, tasotyön, kolmiulotteisen patsaan tai tehdä työn jossa yhdistyy muotoilubetoni ja mosaiikki. Työ voi olla joko ulos tai sisälle.

Makemake muotoilubetoni, jota kurssilla käytämme, on muotoiltavuudeltaan kuin keramiikka, mutta sitä ei tarvitse polttaa ja se kestää ulkona. Muotoilubetonilla loihdit helposti upeita teoksia tai käyttöesineitä. Ennen kurssia ohjaaja lähettää tiedot tarvittavista materiaaleista. Materiaaleja voi hankkia myös opettajalta paikan päältä.

Ohjaaja: Muotoilun artenomi AMK Katja Räikkälä


Dreijauskurssi II

Kurssin aikataulu:
vko 29 | 13.–17.7.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssin aikana käydään dreijaamisen eri vaiheita läpi. Dreijausohjauksessa opetellaan mm. saven vaivaaminen ja keskittäminen, lieriö, kahvimuki, kannu, pullo sekä isojen tavaroiden dreijaamisen niksejä.

Lisäksi opitaan sorvaamista ja osien liittämistä. Tehdään erilaisia kahvoja ja kiinnitetään niitä. Käytetään enkope-värejä, sgraffito-tekniikkaa ja opitaan uunin latominen.

Ohjaaja: keraamikko Paula Ruuttunen, paularuuttunen.com ja www.instagram.com/ruuttuspaula


Lasitekurssi

Kurssin aikataulu:
vko 30 | 20.–24.7.2020

 

Kurssin sisältö: Haluatko valmistaa itse korkean polton lasitteesi? Haluatko ymmärtää, mitä lasite on ja mitä polton aikana lasitteelle tapahtuu?

Kurssin aikana valmistamme teorian pohjalta lasitekoepalasarjoja siten, että jokainen tekee testinsä kaikille osallistujille. Siten saamme moninkertaisesti tietoa verrattuna yksin testaamiseen.

Varaa mukaasi ainakin 200 raakapoltettua koepalaa käyttämästäsi savesta. Palat voidaan liimata kartonkilevyille, joten ne voisivat olla noin 5 x 5 cm kokoisia ja mieluiten litteitä.

Tuo myös muutamia suurempia raakapoltettuja esineitä, joilla voidaan lasittamista kokeilla. Kurssi sopii niin lasitteiden saralla aloitteleville kuin edistyneimmillekin.

Ohjaaja: keraamikko Päivi Vikberg (artenomi AMK)

Kesän 2020 kurssit peruttu Palaa takaisin etusivulle!