Keramiikka ja mosaiikki

Keramiikan muottikurssi

Kurssin aikataulu:
vko 24 | 14.–18.6.2021

 


Kurssin sisältö: 
Kurssilla perehdytään keramiikan valmistuksessa käytettäviin muottimateriaaleihin, erilaisiin muotteihin sekä niiden käyttöön. Voit halutessasi rakentaa esimerkiksi 1–2 osaisen puristusmuotin pienen esineen sarjavalmistuksen avuksi tai kevyen tukimuotin, jolla on kätevää rakentaa kookkaitakin esineitä.

Voit myös ottaa projektiksi oman kulho- / mukimallin suunnittelun ja valmistaa sille kipsistä avovalumuotin. Yksilölliset projektityöt ovat myös mahdollisia. Isompaa projektia voit taitojesi mukaan jatkaa kurssin jälkeen kotiverstaalla. Kurssilla opit muotin rakentamisen lisäksi valmistamaan ja säätämään valusaven itse, sekä ymmärtämään ja korjaamaan valutyössä ilmeneviä ongelmia.

Kurssi soveltuu keramiikan valmistuksesta kiinnostuneille harrastajille, opiskelijoille ja käsityöläisille.

Ohjaaja: keramiikkaopettaja Pekka Vuorisalo


Dreijauskurssi I

Kurssin aikataulu:
vko 24 | 14.–18.6.2021

 


Kurssin sisältö: 
Kurssin aikana käydään dreijaamisen eri vaiheita läpi. Dreijausohjauksessa opetellaan mm. saven vaivaaminen ja keskittäminen, lieriö, kahvimuki, kannu, pullo sekä isojen tavaroiden dreijaamisen niksejä. Lisäksi opitaan sorvaamista ja osien liittämistä. Tehdään erilaisia kahvoja ja kiinnitetään niitä. Käytetään enkope-värejä, sgraffito-tekniikkaa ja opitaan uunin latominen. Kurssin opetuskielenä suomi.

Ohjaaja: keraamikko Richard Raven


Muotoilubetonin ja mosaiikin monet mahdollisuudet

Kurssin aikataulu:
vko 26 | 28.6.–2.7.2021

 


Kurssin sisältö:
Tule tutustumaan mosaiikin värikkääseen maailmaan ja muotoilubetonin uusiin mahdollisuuksiin. Kurssi sopii vasta-alkajille ja mosaiikkia jo tehneille.

Viikon aikana käymme läpi erilaisia mosaiikkiin sopivia materiaaleja ja tekniikoita. Kurssilla voi harjoitella myös liimakalvon käyttöä.

Voit toteuttaa mosaiikista joko mosaiikkilampun, tasotyön, kolmiulotteisen patsaan tai tehdä työn jossa yhdistyy muotoilubetoni ja mosaiikki. Työ voi olla joko ulos tai sisälle.

Makemake muotoilubetoni, jota kurssilla käytämme, on muotoiltavuudeltaan kuin keramiikka, mutta sitä ei tarvitse polttaa ja se kestää ulkona. Muotoilubetonilla loihdit helposti upeita teoksia tai käyttöesineitä. Ennen kurssia ohjaaja lähettää tiedot tarvittavista materiaaleista. Materiaaleja voi hankkia myös opettajalta paikan päältä.

Ohjaaja: Muotoilun artenomi AMK Katja Räikkälä


Dreijauskurssi II

Kurssin aikataulu:
vko 29 | 19.–23.7.2021

 


Kurssin sisältö:
Kurssin aikana käydään dreijaamisen eri vaiheita läpi. Dreijausohjauksessa opetellaan mm. saven vaivaaminen ja keskittäminen, lieriö, kahvimuki, kannu, pullo sekä isojen tavaroiden dreijaamisen niksejä.

Lisäksi opitaan sorvaamista ja osien liittämistä. Tehdään erilaisia kahvoja ja kiinnitetään niitä. Käytetään enkope-värejä, sgraffito-tekniikkaa ja opitaan uunin latominen.

Ohjaaja: keraamikko Richard Raven


Lasitekurssi

Kurssin aikataulu:
vko 30 | 26.–30.7.2021

 


Kurssin sisältö:
Haluatko valmistaa itse korkean polton lasitteesi? Haluatko ymmärtää, mitä lasite on ja mitä polton aikana lasitteelle tapahtuu?

Kurssin aikana valmistamme teorian pohjalta lasitekoepalasarjoja siten, että jokainen tekee testinsä kaikille osallistujille. Siten saamme moninkertaisesti tietoa verrattuna yksin testaamiseen.

Varaa mukaasi ainakin 200 raakapoltettua koepalaa käyttämästäsi savesta. Palat voidaan liimata kartonkilevyille, joten ne voisivat olla noin 5 x 5 cm kokoisia ja mieluiten litteitä.

Tuo myös muutamia suurempia raakapoltettuja esineitä, joilla voidaan lasittamista kokeilla. Kurssi sopii niin lasitteiden saralla aloitteleville kuin edistyneimmillekin.

Ohjaaja: keraamikko Päivi Vikberg (artenomi AMK)

 

Ilmoittaudu tästä! Palaa takaisin etusivulle!