Punonta ja nahkatyöt

Kierrätyspunonta

Kurssin aikataulu:
vko 24 | 8.-12.6.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssilla kierrätetään kahvipussit, sanomalehdet ja tapetit yms rasioiksi, koreiksi ja kasseiksi. Opitaan palttina-, ruutu-, hakaketju, ja tuulimyllypunontaa. Kurssi sopii sekä aloittelijoille, että jo punontaa harrastaneille.

Ohjaaja: artenomi Sari Jaakola


Ihanat tuohityöt

Kurssin aikataulu:
vko 26 | 22.-26.6.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssilla tutustutaan tuohen ottamiseen, säilytykseen ja materiaalin käsittelyyn. Mahdollisuuksien mukaan kurssilla käydään ottamassa tuohta. Kurssilla valmistetaan tuohesta esimerkiksi erilaisia koreja, koppia, rasioita, koruja ym. tuotteita eri tekniikoilla. Opettajalta mahdollisuus ostaa kurssilla käytettävä tuohimateriaali.

Ohjaaja: TaM, artesaani, amm.opettaja Jaana Öljymäki


Nahkatyökurssi

Kurssin aikataulu:
vko 27 | 29.6.-3.7.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssilla tutustutaan nahkatöihin sopiviin eri nahkalaatuihin ja tarvittaviin työvälineisiin. Kurssilla sommitellaan ja valmistetaan oman toiveen mukaisesti pieni käsilaukku. Tehdään nykyaikaisia yksinkertaisia lompakoita, kukkaroita ja nahkapussukoita.

Kurssilla käytettään eri nahkalaatuja (nappa- ja mokkanahkaa, vasikan-, vuohen-, kalan- ja lampaannahkaa). Kurssin sisältöön kuuluu monia eri tekniikoita, joilla voidaan koristellaan nahkaa (azuur, applikointi, sokea- ja fooliumpaino). Esineiden kokoamisessa opitaan käsin ompelua.

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita nahkakäsityöstä.

Ohjaaja: Eestin Taideakatemian opettaja, eestiläinen nahkataiteilija Ivi Laas


Nahan parkintakurssi

Kurssin aikataulu:
vko 29 | 13.-17.7.2020

 

Kurssin sisältö: Kurssilla perehdytään kalannahan parkitsemiseen luonnonmukaisin menetelmin! Parkintamenetelmänä käytämme rasvaparkitusta (luonnon rasvat), jolloin kalannahka säilyttää luonnollisen vaalean värisävynsä.

Teemme myös kasviparkitusta, jossa parkkiaineena on puun kuoresta keittämällä uutettu parkkihappo, tanniini. Puunkuorista nahkaan tulee kaunis ruskea sävy.

Viikon aikana tutustumme kalannahkaan materiaalina ja valmistamme käsin ompelemalla oman toiveen mukaisesti jotakin pientä, esimerkiksi rannekorun tai pienen kukkaron.

Ohjaaja: perinnenahkuri Reija Rantanen | https://vuffvilla.kuvat.fi | Facebook

 

Kesän 2020 kurssit peruttu Palaa takaisin etusivulle!